Videoer
Intro Betonhåndbogen / Krav til beton
Betonhåndbogen er både digitalt opslagsværk og en lærebog. De enkelte afsnits forfattere og deres artikler gennemløber en proces fra idé til færdig artikel. Kapitlet "Krav til beton" gennemgås.
Christian Munch-Petersen
Emcon A/S
3D-Betonprint
Få en indføring i teknologierne bag 3D-betonprint med fokus på muligheder og begrænsninger samt eksempler på, hvordan teknologien allerede er blevet anvendt i konkrete byggerier. Indlægget vil blandt andet komme ind på materialesammensætning, karakterisering, udstyr, bæredygtighed og praktisk anvendelighed
Thomas Juul AndersenTeknologisk Institut
Alkali-kisel reaktioner
Chlorid i beton er ofte en væsentlig årsag til armeringskorrosion og kan begrænse levetiden af betonkonstruktioner. Alkali-kisel reaktioner er en af de mest almindeligt forekommende nedbrydningsmekanismer i ældre betonkonstruktioner (før 1986).
Bent Grelk
Grelk Consult
Beton og arkitektur
Betonen giver arkitekten en række helt unikke muligheder for at få den form, funktion og udseende, som arkitekturen fortjener.
Thomas Juul Andersen
Teknologisk Institut
Betonkonstruktioners tilstand
Vurderinger af konstruktioners tilstande er vitale for at kunne planlægge drift og vedligehold optimalt of for at få vores smukke konstruktioner til at holde i lang tid.
Morten Holten Petersen
Teknologisk Institut
Bæredygtig Beton
Der er sket en stor udvikling indenfor bæredygtigt byggeri og CO2 krav de sidste par år.
Derfor er kapitlet om bæredygtig beton blevet opdateret. Præsentationen giver eksempler på de vigtigste begreber og eksempler baseret på EPD data.
Claus Vestergaard Nielsen
Teknologisk Institut
Carbonatisering af beton
Betonhåndbogens kapitel om carbonatisering præsenterer aspekter om betons carbonatisering og ser på moderne bindemiddeltypers betydning for betons carbonatisering.
Jens Mejer Frederiksen
COWI A/S
Chloridindtrængning
Chlorid i beton er ofte en væsentlig årsag til armeringskorrosion og kan begrænse levetiden af betonkonstruktioner. Grundlæggende forhold og simple modeller forklares, der vises eksempler på observationer og begrebet kritisk kloridindhold kommenteres.
Jens Mejer Frederiksen
COWI A/S
Concrete Temperature and Thermal Stresses
The chapter comprises the basis to understand the temperature development due to cement hydration in concrete structures and the thermal stresses that derive from that.
Wilson Ricardo leal da Silva
Teknologisk Institut
Fabriksbeton
Hør om:
- Fabriksbetonens historie
- Produktion af fabriksbeton
- Produktprogram og - anvendelse
- Fiberbeton
- Genbrugsbeton
- Miljøvaredeklarationer
Jørgen Schou
Produktchef i Unicorn
Flyveaske - inkl. fremtidsperspektiver
Flyveasken er et affaldsprodukt fra energiproduktionen, der i mange år har fungeret som et godt råmateriale til betonproduktionen. Erfaringer, muligheder og fremtidsperspektiver præsenteres. v.
Nicolai Bech
Standard Consult A/S
Genanvendt tilslag
Genanvendt tilslag - Genbrugsbeton.
Typer af genanvendt tilslag
- Udvasket procestilslag
- Nedknust procestilslag
- Genanvendt tilslag
Camilla Hjørringgaard
Unicon A/S
Konsistens
Betonens konsistens er altafgørende for en god og effektiv udstøbning af betonen. Flydeegenskaber af almindelig sætmåsbeton og selvkompakterende forklares inklusive prøvningsmetoder og typiske krav.
Claus Pade
Teknologisk Institut
Krav til Betonelementer
Et betonelement er en konstruktionsdel af beton, der er støbt et sted, og som permanent indgår i en bygning eller konstruktion et andet sted.
Hør om:
- Betonelementbyggeri
- Betonelementteknik
- Betonelementprodukter
Jesper Frøbert Jensen
ekspert hos NIRAS
Kulfiberforstærkninger af betonkonstruktioner
Morten Frost Kamphøvener
Nordisk Markedschef, S&P Simpson Strong-Tie
Proportionering af beton
En god proportionering af beton gør det muligt, at designe betonen optimalt til den ønskede anvendelse. Betonsammensætningen har afgørende indflydelse på bl.a. betonens porøsitet, styrke, svind og krybningsforhold.
Gitte Normann Munch-Petersen
Teknologisk Institut
Rør, brønde og bygværker
Præfabrikerede betonemner bidrager til et godt, sikkert og hurtigt byggeri, så byggeprocessen kan fremskyndes og der kan sikres en lang levetid af det byggede.
Jesper K. K. Bang
IBF betonvarer
Støbeforme og Stillads
Forskalling:
Forskallingssystemer - Støbetryk - Vægforskalling - Ensidig forskalling - Klatre og glideforskalling - Specialforskalling
Stillads:
Stilladssystemer - Laster - Form - Formbærende stillads - Fundering
Jacob Christensen
Adm. direktør, Paschal